Szabó Zoltán Sándor festőművész vagyok. 1981-ben végeztem a Képzőművészeti Főiskolát festő szakon. Azóta vagyok a Művészeti Alap, vagy később a MAOE tagja.
1982-től a TIT Művészeti Szakosztályának tagjaként művészetoktatói tevékenységet folytattam hátrányos helyzetben lévő otthonokban. Közben tanárként és szakkörvezetőként működtem.
Tanári pályafutásomat tanítással kezdtem a budapesti Bajza utcai Általános Iskolában. Közben szakkörvezetőként dolgoztam az Angyalföldi Művelődési házban.
1992-93 Szentendre Barcsay Általános Iskolában tanítás, szakkörvezetés.
Pilisszentlászlói Általános Iskolában 1994-95-ben tanítottam.
A szentendrei Agy Alapítvány Iskolában tanárként dolgoztam.
Ezt követően országos rendezvényeken, gyermekfoglalkozásokon vettem részt.
A 2008-9-es tanévben a Szentendrei Művészeti Iskolában tanítottam rajzot-mintázást. Az érettségi utáni felkészítésben segédkezve.

Kezdeti kiállítások:
Ady Endre Művelődési ház
Kertészeti Egyetem
Műszaki Egyetem

29 évesen bevonultam 18 hónapra katonai szolgálatra. A Budapesti Zalka Máté Katonai Főiskolán szolgáltam eközben. A helyszínen kiállítást szerveztem és szakkört vezettem a hallgatóknak. Leszerelésem után a Lampart Zománcgyárban öt évet foglalkoztam tűzzománccal. Itt készültek el a Zalka Katonai Főiskolára kerülő tűzzománcom elemdarabjai, amelynek mérete 30 négyzetméter. Ezen munkán 3 évig dolgoztam. Hivatalos átadásra 1986-ban történt, a Rektorátus által lezsűrizve.

1988-tól tagja lettem a Fiatal Művészek Stúdiójának.
Kiállítások stúdió tagokkal közösen:
Szentendre, Budapest, stb.

A Képcsarnok vállalaton keresztül is rendszeresen zsűriztek munkáimból.
Országos pályázatokon való részvétel. A Szőnyi István Alkotóközösség tagjaként is dolgoztam évekig.
1989-ben megkaptam a Honvédelmi Minisztérium művészeti ösztöndíját. Több kiállítást rendeztünk az ösztöndíj időtartama alatt: Budapest, Szentendre, Debrecen.
1992-ben a HM megbízásából történelmi portrésorozatot készítettem, amely egyéni kiállításon lett bemutatva Szentendrén. Később vándorkiállításként több helyszínnel az országban.
A HM ösztöndíja alatt Szentendrén laktunk családommal, utána kerültünk Pilisszentlászlóra, majd Dömösre.
1999-ben egyéni kiállítás az budapesti Írisz Hotel aulájában, majd a Bólyai Katonai Főiskolán. 2000-ben Dömösön is bemutatkoztam munkáimmal. 2007-ben Az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban rendeztem kiállítást. Ezt követően csatlakoztam az esztergomi CÉH-hez, azóta rendszeresen részt veszek a közös kiállításokon. 2008 júniusában Visegrádon készült kiállításom, melyről a Dunakanyar televízió is készített riportot. 2011-ben a Visegrád Hotelbe készült közel 100 munkám, amely a helyszínen állandó jelleggel van elhelyezve. 2014-ben a Sugár galériában állítottam ki, fiammal közösen.
Művészeti munkám mellett mindig szívesen foglalkoztam tanítással, gyerekekkel, szakkörvezetéssel. A Főiskola befejezése óta folyamatosan foglalkozom karikatúristaként az emberi arccal és annak tanulmányozásával.